Ünlülerin menajeri Özgür Aras: “Özdemir Erdoğan’ın giderayak çenesinin yayı kopmuş. Bülent Ersoy’a bir şey de de ağzını yırtsın. Müziği konuşulmayan ama onun dışında her şeyi konuşulanlara saygım hiç yok” dedi.

Bülent Ersoy “Ölmüş bir sanatçının ardından böyle amiyane yorumlar yapmak son derece yakışıksızdır. Ben kendi adıma, doğru olduğuna inandığım şeyi yaptım. Hüküm Allah’ındır. Zeki Müren’in musikideki önemli yeri konuşulup saygıyla anılması gerekirken, bu tip yorumlar yapılması benim anlayışıma hiç uymuyor. Zeki Müren çok büyük bir icracı, bestekâr ve şov insanıydı. İnsanları bacak aralarıyla değerlendirmeyin. İnsanlar beyinleriyle düşünür. Sanatkârlar da beyinlerindeki işlevler, gırtlaklarındaki özellikler ve ses icracılığıyla değerlendirilmelidir.”

Selda Bağcan: “Böyle homofobik düşünen kişilerde derinlerde mutlaka bir şeyler vardır. Kim Zeki Müren’e bakarak gey olmuş, böyle bir şey olabilir mi? Herkes kendinden sorumlu. Pes vallahi.”

Yonca Evcimik: “Sanatçıların eserlerinin yerine cinsel yönelimlerinin konuşulması ve bunların travma konusu olduğunun söylenmesi ayıp şeyler.”

Demet Akalın Instagram’da Zeki Müren’in Çanakkale şehitleri Anıtı için yaptığı bağışı anlatan bir videoyu paylaşıp şöyle yazdı: “Büyük Zeki Müren’i mezarında rahat bırakın... Allah’ın soracağı soruları sormak sana mı kaldı? Ölmeyecek gibi konuşanlar için yapacak bir şey yok.”

Aylin Aslım: “Zeki Müren her yaşta dinlerken de izlerken de büyüledi beni, travmam filan yok. Fakat Özdemir Erdoğan’ın ‘keman Öğretmeni’ şarkısı ve klibi, çocukken çok kafamı karıştırmış, rahatsız etmiştir mesela.”

Muazzez Ersoy “Özdemir Erdoğan’ın gazete ya da TV röportajlarında konuşacağı cümleleri, kendi sanatı ve müziği olmalı. Bu dünyada her canlı için ölüm olduğu unutulmamalı, ölen insanın arkasından konuşmak doğru değil. Zeki Müren, ahirete intikal etmiş, ona cevap verebilecek durumda değil. Zeki Müren’in konuşulacaksa sanatı, sanatında yaptığı devrimler konuşulmalı.

Fatih Erkoç: “Özdemir Erdoğan iyi bir müzisyendir. Ama hakareti olumu bulacak halim yok. İnsanlar eleştiri yapabilir ama hiçbir seveni incitmemek koşuluyla.

Nilgün Belgün: O bizim biricik sanat güneşimiz.

Sabahat Akkiraz: Zeki Müren gibi tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfı’na bırakacak kadar engin gönüllü olmayan şarkıcılar onu eleştirmesin. Komik oluyor.

Lale Belkıs: Zeki Bey’le çok yakındım. Nezaketi, naifliği ile gerçekten güzel bir rol modeldi.

Zeynep Mansur: Asıl size cevap veremeyecek olan birinin arkasından konuşmak ahlaksızlıktır.

Haluk Levent: Bugün doğum ya da ölüm yıldönümü değil ama Müren’i saygıyla anıyoruz.

(Kaynaklar: Posta, Hürriyet)

Editör: TE Bilisim