Akıbetini merak eden Al Sana Haber ekibinin Genel Yayın Yönetmeni Savaş Kalafat, sanatçıya zor günlerinde destek olan iş adamına ulaştı ve canlı yayına davet etti. Programa konuk olan 'Umudum Olur musun Derneği' Kurucu Başkanı ve iş insanı Erdoğan Uludağ, sanatçı Harika Avcı'ya zor günlerinde dernek olarak yardımcı olduklarını ve en son 6 ay önce irtibata geçtiklerini belirterek önemli açıklamalar yaptı.

Seyhan Soylu’ nun “Harika Avcı’ ya destek olmanız için kim aracı oldu?” sorusu üzerine Erdoğan Uludağ “Bir tweetle bana ulaştılar 2020 yılının başlarında. Ekibimizi yönlendirdim. Sonradan isminin Gaye olduğunu öğrendiğimiz kişiyle iletişime geçtiler. Kayışdağı civarında bulunan mahallede komşularıyla çok hoş olmayan diyaloglar gelişti. Camlara Harika hanımla ilgili ‘Buradan git. Seni istemiyoruz’ gibi. Biz ilk önce şunu yaptık. Ev sahibinle hukukçuları görüştürdüm. Birikmiş olan 3-4 aylık kirasını kapayıp, sonra psikolojik olarak rahatlayabileceği bir yere taşımak istedik.” derken söze giren Seyhan Soylu “Harika Avcı benim yaklaşık 30 senelik arkadaşım. En son gittiğimde Harika, ilaç alıyordu, alkol kullanıyordu ve yıpranmış bir psikolojideydi. Harika çok güçlü bir kadındır ama o polis sevgilisinden dolayı, yaşadığı stres ve şiddetten vs. Gitgeller yaşıyordu. Bizde dedik ki Harika nerede? Kiloluysa ameliyat ettirelim dedik. Öğrendik ki ameliyat olmuş, doktoruna ulaştık.

Buradan Harika’ ya sesleniyorum. Harika Avcı’ nın sevenleri var. Harika Avcı’ yı eski gücüne döndürmemiz lazım. Harika’ yı gidip emniyete şikayet edeceğim bulana kadar. Bunları yapacağım ve ortaya çıkaracağım.” diye yorum yaptı. Tayyar Işıksaçan ise “Biz Harika’ ya yardım etmek istiyoruz. Gelen bilgiler bizi üzüyor. İsteriz ki yanında olalım. Desteğimiz olsun” diye ekledi.

Harika Avcı’ nın şu anki psikolojisini merak eden masanın sorusu üzerine Erdoğan Uludağ “Son 7-8 ay öncesine kadar son derece steril, hayata adapte olmuş, taşındığı bölgede kendisini tanınmayacak şekle getirerek sahilde gezip, kafelerde oturan ve sosyalleşen birisiydi. Bu arada ben okudum sözde Harika hanımın ağzından size yazıp paylaştığı yazıyı. Bu Harika hanımın tarzı değil. Harika hanım nezaketini hiçbir zaman bozmaz. Harika hanımın ortaya çıkmaması tamamen bir tercih. Harika hanım insanlara küsmüş. Bu camiadan uzak kalıp ‘Bana karışmayın. Ben böyle mutluyum’ diyor tabiri caizse.” diyerek açıklama yaptı.

Masa yorumcularından gazeteci Sinan Güzel’ in “Harika Hanıma kira yardımını siz niye kestiniz peki?” sorusu üzerine Erdoğan Uludağ “Bizden zaten 1 yıllık bir talep olmuştu. Biz hatta 1,5 yılı aşan bir süre yardım ettik. Ben emeklilik için de gerekli bürokratik görüşmeleri de yapmıştım o dönem. Geriye dönük emekli edilmesi söz konusuydu. Kendisine bu seçenek sunuldu. Fakat Harika Hanım bunu kabul etmedi. Bu teklifi kabul etmediği için takdir edersiniz ki derneklere başvuran başka ihtiyaç sahipleri de var. Bu olanağı reddeden birine yardım etmeye devam ederseniz başkasının hakkından çalmış oluyorsunuz.” şeklinde cevap verdi.

Seyhan Soylu, son zamanlarda sıklıkla irtibatta olduğuna inandığı Erdoğan Uludağ’a “Erdoğan Beyciğim ben kötü gün dostuyumdur. Harika Avcı’ da benim bu Show Business hayatımdaki kahramanlarımdan biri. Onun için onu maksimum 90 gün içerisinde inanılmaz para kazanabileceği bir hale hazırlayabilirim. Arkadaşım yaa.. Ben Harika’ ya geçmişteki dostluğumuzun vefasını göstermek istiyorum.” dedi.

Bir dönem babası Fahrettin Aslan’ ın gazinosu Maksim’ de Assolistlik yapan Harika Avcı’nın nasıl bu hale getirildiğini ve sebebinin Arzu Aslan olduğunu dile getiren Sacit Aslan, yayına bağlanarak “Harika Avcı, Bebek Belediye’ de uvertür çıkan biriydi. Hasbelkader bulunuyor. Hasbelkader Maksim’ e assolist oluyor. Assolist olduktan sonra son derece düzgün şarkı söyleyen, mesleğine son derece saygısı olan biri. Zaman içerisinde Harika Avcı’ nın sahnedeki başarısı, duruşu ve mesleğindeki ilerleme kendi meslektaşlarını rahatsız ettiği gibi, patronajın etrafında olan insanları da rahatsız etmeye başladı.

1984 -85 yılları itibariyle kadına 850 Bin TL borç senedi imzalattılar. Ve kadının 5 sene mukavelesi olması nedeniyle hiçbir yerde çalışmasına izin vermediler. Sıfıra indirdiler kadını. Kadın sokakta kaldı sokakta… Bu kadının bu haline kim sebep olmuşsa Allah onların bin türlü belasını verecek. O kadını karısının etkisinde kalarak sokağa koyan başta rahmetli Fahrettin Aslan’ la karısı Arzu Arslan’dır. Doğruları konuşmak zorundayız” diyerek telefonu kapattı.

Masanın konusu Harika Avcı’ nın alkol ve madde bağımlılığı sorununa gelince Uludağ’ ın yanıtı “Harika hanım olduğunda içen biri. Yani içmediğinde oturup elleri titreyen birisi değil. Öyle bir durum söz konusu olsa gerekli tedaviyi biz sağlardık zaten. Madde bağımlılığı yok. Olsa olsa antidepresan bağımlılığı vardır.” oldu.

Son sözü söyleyen Seyhan Soylu ise eski dostuna seslenerek “Harikacığım adım adım sana geliyorum. Amacımız seni bulup da ‘Aman ilk defa Harika’ yı biz bulduk’ demek değil. Ben Harika Avcı’ yı dimdik, başarılı, eski günlerdeki gibi görmek isterim. Seni bulana 10 Bin Dolar ödül veriyordum. Ama Harika Avcı, biz onu bulana kadar programımıza konuk olursa, 10 Bin Dolar hediye veriyorum. Onu hazırlamak için ilk hediyem 10 Bin Dolar” dedi.

HABERİN VİDEO LİNKİ

MHP'li olduğunu açıklayan Hakan Ural eleştirilere yanıt verdi MHP'li olduğunu açıklayan Hakan Ural eleştirilere yanıt verdi

https://youtu.be/wcL-YYXV-vA

Editör: TE Bilisim