Snob Magazin'in haberine göre Morgül, annesi Fatma Morgül’ün vefatından sonra sanat camiasından hayatından çok insanı çıkardığını söyleyip o isimleri şu sözlerle açıkladı:

'Özellikle kendi annesinin vefatında hep yanındaydım. Mezarının başındaydım hiç yalnız bırakmadım ama Bülent Ersoy benim annem vefat ettiğinde benim yanımda olmadı. Hayatımın en büyük şoklarından biri oldu. Bu insanların bırakın telefon etmeyi, yanımda olmalarını çok isterdim.

İbrahim Tatlıses’in yanımda olmaması hayatımın en büyük şoklarından biri oldu. Bülent Ersoy, İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen gibi isimleri tamamen hayatımdan sildim. Ne aradılar ne taziyeye geldiler.

İbrahim Tatlıses "Ben Suphiye Orancı'yı tanımıyorum" İbrahim Tatlıses "Ben Suphiye Orancı'yı tanımıyorum"

Ama ölüm hepimiz için. Yine Yılmaz Morgül onların başına bir şey gelse gider. Benim inancım bu, ailemden böyle gördüm. Beni çok üzdüler. Artık hayatımda bu tür insanları duymak, görmek istemiyorum.'

Annesinin ölümünden sonra katıldığı canlı yayında yaşadığı zor günlerden bahseden Yılmaz Morgül, şunları söylemişti:

'Berat Kandili'nde annem olmadığı için 24 saat ağladım. Ben babamı kaybettim, 40'ını okuturken ablamı kazada kaybettim. Sonra da 19 yaşındaki yeğenimi kaybettim. Çok üzüldüm, acı çektim ama annemin acısı gibi bir acı yaşamadım. Ki psikologdan yardım alıyorum. 28 gün hastanede tedavi gördüm. Çok acı çok... Anne konusunda hassas biriydim. Kefeni sarılı annemi mezara indirdim ve onu oraya bıraktığım günden beri ben eski Yılmaz değilim. Güçlü olmaya çalışıyorum ama delirdim galiba diyorum. Bazen gülme bazen de ağlama krizleri geliyor.'

Editör: TE Bilisim