Sol görüşlü oyuncu Halil Ergün, AK Parti'ye oy verdiğini, bu nedenle aforoz edildiğini açıklayınca sosyal medyanın en çok konuşulan ismi oldu. Ergün, eleştirilere karşılık 'Korkum yok. Ben ne yaptığımı bilirim. Herkes kendi işine baksın' dedi.
Habertürk'te yayınlanan 'Memleket Hali' programına Muhteşem Yüzyıl dizisinin danışmanı Latife Tekin, Halil Ergün, Kutlu Ataman ve Yasemin Mori konuk olarak katıldı. Başbakan'ı çok sevdiğini belirterek geçen seçimde oyunu AK Parti'ye verdiğini açıklayan Ergün'e, 40 yıllık sanatçı dostları tepki gösterdi:

HALİL'İ DIŞLAMADIM
- MÜJDAT GEZEN: Halil, 50 yıllık arkadaşım ona bir şey söylemem.
- TARIK AKAN: 4 yıldır benim arkadaşım değil. O, yetmez ama evetçiydi. Beni ilgilendirmiyor kendileri
- RUTKAY AZİZ: Halil'i severim, ben dışlamadım, Halil kendisini dışladı.
ERGÜN, eleştirileri AKŞAM'A yorumladı: Korkum yok. Ne dediğimi, ne yaptığımı biliyorum. Sol görüşlü biri sağ görüşlü partiye oy verebilir. Bir sürü sol görüşlünün söylemediğini söylüyorlardı. Zorbalığa, zulme, baskıya karşıyım.
- BEN kendimi eleştiren bir adamım. Her şeye de eleştirel bakıyorum. Eğer bunu anlamazlarsa küfür ederler, kimileri 'Benim için bitmiştir' der. Sen kimsin de bitirirsin beni? Beni ancak hayat ve ölüm bitirir.

Tercihimiz gerçek tarih
Başbakan Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl çıkışına bir tepki de 'Bir zamanlar Osmanlı' dizisinde rol alan Özcan Deniz'den geldi: Canlandırdığım Serhat'ın, aşk ve devlet arasında kalan bir duruşu var. Bunlar hassas konular. Seyirciyi sadece dönemini çektiğimiz Lale Devri'nin şaşaasına gömüp etkilemek istesek bunu kolaylıkla yapardık. Biz gerçek tarihi yansıtmayı tercih ediyoruz.

Başbakan'ın müdahalesi antidemokratik
ERGÜN, Başbakan Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl tepkisini ise şöyle yorumladı: Şaka gibi. Onlar da gidip doğrusunu yapsınlar. Başbakan'ın beğenmeme hakkı var. Ama bir Başbakan'ın tepkisiyle vatandaşın tepkisi aynı olamaz. Mahkemelere ya da yapımcılara göz dağı vererek olur mu öyle? Böyle bir müdahalenin antidemokratik olduğunu düşünüyorum.

Kaynak: OLCAY ÜNAL SERT / AKŞAM İNTERNET
Editör: TE Bilisim