İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth için görkemli bir cenaze töreni düzenlendi. 96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe'nin Westminster Katedrali'nde düzenlenen cenaze törenine kraliyet aile üyelerinin yanı sıra birçok dünya lideri katıldı. Kilise töreninin ardından Kraliçe'nin tabutu törenle Londra sokaklarından geçirildi. Kraliçe II. Elizabeth, 9 Nisan 2021'de hayata veda eden ancak Kraliçe ile birlikte toprağa verilebilmesi için naaşı bekletilen eşi Philip ile Windsor Kalesi'ndeki St. George Şapeli'ne defnedildi.

Dünya tarihi bir güne tanıklık etti. Birleşik Krallık, çok sevdiği Kraliçesi'ne veda etti. 96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere hükümdarı Kraliçe Elizabeth için Londra'daki Westminster Katedrali'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene yaklaşık 2 milyon kişi katıldı.

BTP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Nurcan Sabur vaatlerini açıkladı BTP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Nurcan Sabur vaatlerini açıkladı

Windsor Kalesi'ndeki son törenin ardından Kraliçe sadece Kral ve diğer kraliyet ailesi üyelerinin katıldığı özel bir cenaze töreniyle toprağa verildi.



Kraliçe, 9 nisan 2021'de hayata veda eden ancak Kraliçe ile birlikte toprağa verilebilmesi için naaşı bekletilen eşi Prens Philip ile birlikte defnedildi. (ntv)

Editör: TE Bilisim