Tolga Savacı KolajYeşilçam’ın beğenilen yakışıklı oyuncusundan hayranlarını üzen haber geldi.

Tolga Savacı Portre

Son dakika haberine göre ünlü oyuncu Tolga Savacı hayatını kaybetti. Geçirdiği kalp krizi sonucunda Tolga Savacı hayata gözlerini yumdu. Savacı, 60 yaşında aramızdan ayrıldı.

Tolga Savaci Ki̇mdi̇r

 Peki Tolga Savacı kimdir, kaç yaşındaydı? Tolga Savacı öldü mü, neden öldü?

Tolga 1

TOLGA SAVACI KİMDİR?

Tolga Savacı, 6 Mayıs 1963 tarihinde İstanbul'da doğdu. Ablası eski manken Sibel Savacı'dır. Ayrıca Zeynep Savacı adında bir kız kardeşi vardır.

Tolga Savacı 3

Fransız Koleji'ni bitirdi. 1983 yılında mankenlik eğitimi almak için İtalya'ya gitti. İki yıl İtalya, Almanya, Fransa'da mankenlik yaptı, su topu oynadı. Gençliğinde bir ara motosiklet yarışçılığı yaptı.

Banu Alkan Tolga Savacı

Oyunculuğa 1985 yılında "Arzu" filmi ile Banu Alkan ile başrol oynayarak başladı, ardından Hülya Avşar ile "Tapılacak Kadın" ve "Sekreter" filmlerinde oynadı.

Tolga Savacı Ses Dergisi

Hülya Avşar ve Tolga Savcı 1985 yapımı 'Sekreter' adlı sinema filmi ile büyük beğeni topladı.

Tolga Savacı, ilk eşi Aylin Livaneli ile birlikte 1992-1993 yıllarında Show TV'de "Coke N Roll" adında bir müzik programı sundu. İkinci eşi Özlem İbrahimoğlu ile evli olduğu dönemde Dalyan'da, iki yıl boyunca "Kano" adında bir butik otel işletti.

Tolga Savacı NikahTolga Savacı 2000SSavacı, 3. evliliğini yazar Nermin Bezmen ile yaptı. Eşi ile birlikte ABD'nin New Jersey eyaletine yerleşen Savacı klasik otomobillerin bakımı üstüne çalışmalar yapıyordu.

Tolga Savaci Nermi̇n Bezmen

TÜRSAK Vakfı 12. Olağan Kurucular Kurulu Toplantısı gerçekleşti TÜRSAK Vakfı 12. Olağan Kurucular Kurulu Toplantısı gerçekleşti

Banu Alkan Tolga Savacı 2

Tolga Savacı Filmografisi:

1985: Sekreter
1985: Arzu
1985: Tapılacak Kadın
1986: Seviyorum
1986: Sıcak Yatak
1987: Işıkta Kaybolanlar / İbret
1987: Sevgiye Hasret
1988: Kurtlar Geceyi Sever
1988: Canım
1988: Gazeteci Kız
1988: Sen Ve Ben
1989: Samanyolu
1990: Ahu Gözlüm
1990: Çiçekler Boy Verince
1990: Yalnızlar
1990: Yeşil Bir Dünya
1992: Fatih Harbiye
1993: Barışta Savaşanlar
1994: Sevginin Gücü
1994: Kurtlar Sofrası
1995: Gölge Çiçeği
1997: Sevda Rüzgarları
1997: Yasemin
1999: Sen Allah'ın Bir Lütfusun
2000: Aşk Hırsızı
2002: Berivan
2004: En İyi Arkadaşım
2004: Omuz Omuza
2006: Aşkın Dansı - Sevgi Emektir
2008: Kırmızı Işık
2009: Dersimiz: Atatürk
2010: Kızım Nerede? - Bahadır
2014: Kurt Seyit ve Şura

Editör: Olcay Ünal Sert