Bilfen İlköğretim Kurumları tarafından bu yıl 8.si düzenlenen ve sunuculuğunu Hande Subaşı’nın üstlendiği “Bilfen Kısa Film Yarışması Ödül Töreni” Oscar Törenlerini aratmadı. Finale kalan 29 filmin kıyasıya yarıştığı gecede, yaşları 11 – 14 arasında değişen Bilfenli öğrenciler ödüllerini, yönetmen Altan Dönmez, menajer Tümay Özokur ve oyuncular Levent Ülgen, Ufuk Özkan, Özgür Çevik, İpek Karapınar, Pelin Akil, Bora Akkaş, Ayça Ayşin Turan ve Ezgi Sözüer’den oluşan jüri üyelerinin elinden aldılar.


Tümay Özokur en iyi oyuncu ödülünü verirken
 
Bora Akkaş, Ayça Ayşin Turan ve Hande Subaşı öğrencilerle birlikte.

En iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi kurgu, Bilfen özel ödülü, en iyi oyuncu, jüri özel ödülü, ve stop- motion olmak üzere 8 ayrı kategoride ödüllerin sahiplerini bulduğu gece kırmızı halı geçişi ile başladı.
 
Bilfen Esenşehir Kampüsünde gerçekleşen törende yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılımlarından dolayı sertifikaları verilirken yetenekleri ile ön plana çıkan 23 öğrenci ödüllerin sahibi oldu.
 
“Kalemin Ucunda Hayallerim” filmi ile en iyi yönetmen ödülünü alan Ezgi Erbay ve Nur Melike Şen ödüllerini son dönemde Güneşi Beklerken, Şeref Meselesi, Paramparça gibi dizilere imza atmış Yönetmen Altan Dönmez’in elinden aldı.
 
Oyuncu Levent Ülgen : “Geleceğin sinemacıları, yönetmenleri ve senaristleriyle birlikteyiz.”
 
Kayra Yıldırmaz ve Azra Gökhan’a En İyi Senaryo Ödülünü veren usta oyunca Levent Ülgen: “İnanın tüm filmleri birçok kez izledim. Öğrencilerin bu yaşta bu kadar bilinçli olduklarını görmek çok güzel. Filmler arasında seçim yaparken çok zorlandım. İzlerken geleceğin sinemacıları, yönetmenleri ve senaristlerini gördüm. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.
 
“Aile İşi” dizisinde rol arkadaşı olan Ufuk Özkan ve Pelin Akil’in elinden Jüri Özel Ödülü ve En İyi Stop – Motion Ödüllerini alan öğrenciler,  Levent Ahmet Kapusız, Cem Furkan Çetin, Yusuf Berkan Çetin, Bartu Şen, Nil Özdemir, Defne Uçar, İdil Çenberci ve Mert Baş senaryoları, kurguları, filmleri ve oyunculuklarıyla jüri üyelerinden tam not aldılar.    
 
Ayça Ayşin Turan ve Bora Akkaş’ın elinden En İyi Kurgu Ödülünü alan öğrenciler ise Defne Saral, Ezgi Erbay ve Azra Yağmur Kalafat oldu.
 
Menajer Tümay Özokur : “Çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var.”
 
En İyi Oyuncu Ödülünü Bilfen Bahçeşehir İlköğretim Kurumu öğrencileri İdil Çenberci ve Yağmur Başar ile Bilfen Sancaktepe öğrencisi Arda Batkı’nın paylaştığı gecede öğrencilere ödüllerini menajer  Tümay Özokur verdi.  Sektöre birçok oyuncu kazandıran Özokur; “Burada sıradanlık duvarını aşmış birbirinden farklı yetenekli çocuklar var. Yarışmak cesaret ister. Tüm öğrencileri cesaretlerinden dolayı kutluyorum.” dedi.
 
Yönetmen Altan Dönmez öğrencilere ödül verdi
En İyi Film Ödülünü “Kırgın Çiçekler” dizisi ile yakından tanıdığımız İpek Karapınar ve Özgür Çevik’in elinden alan Ataşehir Bilfen Ortaokulu öğrencilerinden Ceren Erdoğan, Asya Toprak Bozkurt, Defne Keser ile Bilfen Esenşehir Ortaokulundan Arman Tuna Ünal’ın heyecanları gözlerinden okunuyordu.
 
 “Bir de Buradan Bak” filmi ile Bilfen Kurtköy kampüsünden Duru Cantürk de Bilfen Özel Ödülünü genç oyuncu Ezgi Sözüer’in elinden aldı.
 
Gece tüm jüri üyeleri ile öğrencilerin fotoğraf seremonisi ile son buldu.
Editör: TE Bilisim