5. Uluslararası Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi Çocuk Festivali ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak için Beykoz’a gelen çocuklar, ilçenin tarihi meydanlarında sergiledikleri danslarla tüm dünyaya barış, kardeşlik ve dostluk mesajları veriyor.

Beykoz Belediyesi ve Beykoz Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde bu yıl 5.si düzenlenen festivale Kosova’nın Prizren, Macaristan’ın Mohaç, Polonya’nın Zakopane ve  KKTC’nin İskele şehirlerinden olmak üzere 105 öğrenci katılıyor.
   
Dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının gelişmesini ve çocukların farklı kültürleri tanımasını amaçlayan festival kapsamında 22 Nisan Pazar günü düzenlenen kortej ve dans gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.
Geleneksel giysileri ve ellerinde bayraklarla Belediye önünden hareketle Beykoz Meydanı’na yürüyüşe geçen çocuklara ilçe sakinleri büyük ilgi gösterdi. Yürüyüş güzergâhı boyunca sempatik tavırlar sergileyen çocuklara vatandaşlar araçlarından el sallayarak karşılık verdi.   
Korteje Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan ile misafir ülkelerden gelen grup liderleri eşlik etti.
Şarkılar ve marşlar söyleyerek Beykoz Meydanı’na ulaşan Mohaç, Kosova, İskele ve Polonyalı gruplar burada sırasıyla geleneklerini temsil eden danslar sergiledi ve şarkılar söyledi.
Beykoz Meydanı’nın ardından Kanlıca Meydanı’nda gösteriler sergileyen öğrenciler performanslarıyla  ilçe sakinlerinden bol bol alkış aldı.

Editör: TE Bilisim