Geceye Bülent Ersoy, Türkan Şoray, Volkan Konak, Ahmet Hakan, Yüksel Aytuğ ve eşi, Emel Müftüoğlu, İzel, Harun Tekin, Polat Yağcı ve eşi, Selda Bağcan, Güksel Kortay, Nebil Özgentürk, Nevra Serezli, Ender Saraç ve eşi, Engin Altan Düzyatan – Neslihan Alkoçlar, Perran Kutman, Korhan Abay, Serra Yılmaz, Burçin Terzioğlu, Deniz Türkali, Gonca Vuslateri, Hakan Akkaya, Eren Yorulmazer, Enver Aysever ve daha birçok davetli katıldı.

İkili, İlk olarak İzmir’den başladıkları ve şubat ayından bu yana Anandolu’nun çeşitli şehirlerinde sahnelenen ‘Bizim Şarkılarımız’ konserlerinin İstanbul ayağında toplan 38 eser seslendirdiler... Zaman zaman alkış tufanı ile süslenen şarkılar kadar Timur Selçuk’un küçün kızı Mercan Selçuk’un dans performansları da gecenin unutulmaz notları arasındaydı…

1983 yılında ilk kez bir araya geldikten sonra yine ‘Bizim Şarkılarımız’ başlığı altında biraraya gelen Duru ve Selçuk, dinleyicileri için ‘Beni Benimle Bırak’, ‘Sen Nerdesin’, ‘Anılar’ ile Münir Nurettin Selçuk’un şarkılarının yer aldığı yoğun repertuarlarını sohbet, anılar ve esprilerle süslediler…

Kuyruklu Piyanoda Timur Selçuk, bas gitarda Hami Barutçu perküsyonda Müşfik Galip Uzun, klavyede Osman İşmen, kanunda Günay Çelik, Keman/Mandolin’de Özcan Yılmaz, davulda Orhan Topçuoğlu ve vokalde Nükhet Duru’nun yer aldığı akustik dinleti yıl boyunca Türkiye’nin çeşitli salonlarında müzik dinleyicileriyle buluşmaya devam edecek.

GECEDEN NOTLAR:
1) İlk şarkısının sonunda gecenin açılış konuşmasını yapan Nükhet Duru ‘Biz bu sahneyi ‘Bizim Şarkılarımız’ başlığıyla yapsak da bunlar artık sizlerin şarkıları. Hocam Timur Selçuk’un şarkıları yıllar sonra da tazeliğini koruyor ve sizler bu şarkıları bu gece bir kez daha keyifle dinleyeceksiniz’ dedi.
2) Gece boyunca esprileri ve anlattıkları anılarla izleyiciyi kahkahalara boğan ikili, şarkılarıla da dinleyicileri mest ettiler…
3) Konser süresi verilen 15 dakikalık ara ile birlikte tam dört saat sürdü.
4) Nükhet Duru sahnede bir ara Timur Selçuk’a ‘Selfie yapalım hocam’ dedi ve yenına oturdu. Selçuk, ‘o ne demek’ deyince Duru ‘Hocam siz şimdi trend topic nedir onu da bilmezsiniz ve beni like’lamayı da’ dedi Onun üzerine Selçuk ‘Ben bu deyimlerden anlamıyorum. Ben en iyisi size anladığım şeyden yani bir şarkı söyleyeyim’ dedi.
5) Geceye İzel ile birlikte gelen Emel Müftüoğlu, üzeri taşlarla süslü güneş gözlüğü ile basın mensuplarına poz Verdi. Müftüoğlu, gecenin sonunda ise gözlüğünü kaybetti ve uzun aramalara rağmen bulamadı.
6) Geceye siyahlar içinde gelen Bülent Ersoy, tüm konseri büyük bir dikkat ve ilgiyle izledi. Konser bitiminde kulise giderek hem Nükhet Duru’yu hem de Timur Selçuk’u odalarında ziyaret ederek onları kutladı. Timur Selçuk Ersoy’neden buraya kadar zahmet ettiniz ben sizin yanınıza gelecektim. Gelmeniz beni çok mutlu etti’ dedi.
7) Türkan Soray topuklarından rahatsız olduğunu söyledi ve iğne olduktan sonra yürümekte zorluk çekerek geceye katıldı. ‘Beni bu gece bu konserin dışında hiçbir şey evden dışarı çıkaramazdı’ dedi. Şoray’a merdivenlerde organizasyon görevlileri yardımcı oldu.
8) Engin Altan Düzyatan geceye nişanlısı Neslişah Alkoçlar ile geldi. Çift gece boyunca şarkılara eşlik ettiler.
9) Selfie modasına Nükhet Duru da yakın arkadaşlarıyla kuliste çektirdikleri foto ile ayak uydurmuş oldular.
10) Konserde üç farklı elbise giyen Nükhet Duru güzelliğiyle göz doldurdu.
11) Timur Selçuk'un küçük kızı Mercan Selçuk, konserde Münir Nurettin Selçuk'un "Aziz İstanbul" adlı parçası, Ümit Yaşar Oğuzcan ait olan "Beyaz Güvercin" adlı parça ve şiiri Lale Müldür'e ait olan, daha önceden Yeni Türkü'nün de seslendirdiği "Destina" adlı parçaya danslarıyla eşlik ederek izleyiciden tam not ve büyük alkış aldı.
12) Zaman zaman tiyatral gösterilerin de olduğu konserde Nükhet Duru klasikleri arasında yer alan hayat kadınlarını anlatan "Kaldırımlar" isimli şarkısını icra ederken bir hayat kadınını canlandırdı.
13) Konserde ülkemizin en önde gelen şairlerinden Faruk Nafiz Çamlıbel, Atilla İlhan, Nazım Hikmet, Orhan Veli, Yahya Kemal Beyatlı, Sabahattin Ali'nin eserleri de seslendirildi. Konser aynı zamanda sahne dekorunda görselleri de yer alan şairlerimize ve Türk Edebiyatı’na bir saygı duruşu niteliğindeydi.
 
Editör: TE Bilisim