Yurdumuzun 7 bölgesi ve 30 farklı ilinden katılan Etkinlik sektörü temsilcileri aynı zamanda sektörün önde gelen diğer STK’ları Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği MESAM  sanatçılar ve müzisyenler meslek birliği TSMB Yönetim Kurulu üyeleriyle de Sektörün Geleceğine dair iş birliği ve projeler geliştirmek amacıyla toplantıya destek verdiler.


Çok ayıda katılımın olduğu toplantıda Etkinlik-Sen Genel Başkanı Ali Koray Özandaç, Etkinlik sektörüne, her yönüyle bir standart ve kalite getirmek amacıyla yurt çapında çalışmalar ve 55 ilde teşkilatlandıklarını, 81 ilde teşkilat yapısını tamamlamayı hedeflediklerini ve bu sürekliliğin birlikten ve beraberlikten geçtiğini vurguladı.


Başkan Özandaç yaptığı konuşmada; "Türkiye Delegeler Buluşması’nın ana temasının ‘’Birlikte Güçlüyüz” Birlikte olmak, birlikte üretmek, birlikte kazanmak, ve birlikte yaşamak ana amacımız.
Bu toplantıyla birbirimize ihtiyacımızın farkına varıp, birbirimizi dinlemeye ve anlamaya oluşturduğumuz bu güzel fırsatlar ile başlıyoruz. Birlikte aynı ekmeği bölüşen bu büyük ailede, hiç kimsenin sofradan aç kalkmasına müsaade etmeden herkesin doymasını sağlamak için çalışacağız.

Bu güzel isteğimiz için gayret gösteriyoruz. Hayallerimiz hepimizin yaşam enerjisi. Ama onu gerçekleştirmek için yol gösterenlere ihtiyaç duyarız. İstişare, araştırma, tecrübe aktarımı gerekli. Şunu biliyoruz ki, sektörümüzdeki işverenlerin her birinde göz ardı edemeyeceğimiz tecrübe birikimi var.

Bizde bu tecrübe birikimi sahipleriyle üyelerimizi bir araya getirip birlikte daha güceneceğimize inanıyorum. Ömrünü eğitme adamış değerli eğitimcilerimizden de destek alarak işverenlerimizi hak ettikleri güvenli hayata ve iş standardına ulaştıracağız.  

O zaman, konuşalım, paylaşalım, aktaralım. Tıpkı diğer büyük sektörlerde olduğu gibi; Kaynaşalım, beraberce pişelim ve olalım. Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ifade ettiği gibi, ‘’Birlik ve Beraberlik; Ölümden başka her şeyi yener.’’ Dünyada gelişen etkinlik ve hizmet sektörünün ivmesini beraberce yakalayalım istiyoruz. İyi Fiyat, kalite, istikrar ve gelecek endişesinden sıyrılalım. Beraberce Fuarlara gidelim, beraberce satın alalım, beraberce satalım, birbirimizin ürünlerine fiyat kırmayalım, haksız rekabet yapmayalım, ahilik kültürünü hizmet sektöründe yaşatalım.
Sektörümüzde İyi niyet, samimiyet ve inancımız ile Etkinlik-Sen de bir araya geldik.


Pandemi ile gelen çok zor bir zaman dilimini beraberce atlattık. Dersler aldık, yaralandık ama güçlendik. Artık geçmişi konuşmayalım dedik. Şimdi güzel günleri planlama vakti geldi. 2022 de Büyük bir iştahla şahlanacak taleplerin bizlere kötü günleri unutturacağına inanıyorum. Endişe duymayın, ama gelişmelere kulaklarınızı da kapatmayın. Biz, Etkinlik-sen olarak, sizler için çalışıyor, araştırıyor, dinliyor, konuşuyor ve gerekiyorsa savaşıyor olacağız! 

Vatan, Millet, Devlet bizimdir. ‘’Hak’’ bizim terimizdir. Asalet bizde, sabır bizdedir. Kilit vurulmuş işyerlerimizde, 1,5 yıl korkuyla bekleyen yürekler bizdedir, ama artık birleşmiş eller ve yurt çapında kenetlenmiş yürekler de bizdedir.

Başkan Ali Koray Özandaç, Etkinlik Mekanları Sahipleri, Organizasyon Firmaları, Catering Firmaları, Tedarik Sağlayıcı firmalar, Prodüksiyon Firmaları, Sanatçı Menajerlik Ajansları, MİCE ve Turizm Firmaları ile birlikte ekmeğimiz için burada bir araya geldik. Mesleğimize, Sendikamıza ve gelecek güzel günlere inanıp Burada olduğunuz için sizlerle ve bu büyük aileyle gurur duyuyorum." açıklamasını yaptı.

MESAM Genel Başkanı Recep Egül’de “Etkinlik-Sen, Ülkemizde Etkinlik Sektörü İşverenlerinin önemli bir temsilcisi. Biz burada, beraberce Temsil Ettiğimiz kitlelerin hakkını nasıl koruruz, kalite ve iş birliğimizi nasıl artırırız amacıyla değerlendirmeler yapmak için bulunuyoruz. Gördük ki, samimiyet, beraberlik ve iyi niyet ile amaçlarımıza ulaşacağız. Bundan sonra da bu ekip ile çalışmalarımızda beraberce hareket edecegiz” dedi.

Toplantıda TSMB Başkanı Mustafa Demir’de yaptığı konuşmada, "Şimdiye kadar bir çatı örgütü bulunmayan icracı müzisyenlerin pandemi ile acı bir şekilde belirginleşen birlik olma ve bir çatı altında toplanma ihtiyacına cevap verebilmek için bir araya geldik. Sektörün ileri gelen temsilcisi paydaşlarımız ile istişare ederek ancak doğru ve hızlı bir sonuca ulaşabiliriz. ETKİNLİK-SEN’e amacımıza da hizmet eden böyle bir toplantıda bizleri yurt çapındaki temsilcileri ile bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Ödül töreni, eğitimcilerin sektörün geleceği hakkında yapmış oldukları konuşmalar ve çeşitli sunum ve tanıtımlar ile devam etti. Katılımcı ve tedarik firmalarının stantlarının gezilmesi ve istişarelerin ardından program gala gecesiyle son buldu.

Editör: TE Bilisim