Kantocu, ses sanatçısı, tiyatro ve sinema oyuncusu Nurhan Damcıoğlu önceki gün öğleden sonra fizik tedavi için İzmir Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti.

Burada fenalaşarak yoğun bakıma alınan 82 yaşındaki Damcıoğlu, kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

BAKANLIKTAN PAYLAŞIM

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Ünlü kantocu, ses sanatçısı, sinema ve tiyatro oyuncusu Nurhan Damcıoğlu’nun vefatını üzüntüyle öğrendik. Merhumeye Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Damcıoğlu’nun ölümü sanat camiasında üzüntüyle karşılandı. Çok sayıda sanatçı sosyal medya paylaşımlarıyla üzüntülerini dile getirdi.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Bu arada Nurhan Damcıoğlu’nun ailesi cenaze programını duyurdu.

Sanatçı, yarın İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde saat 14.30’da düzenlenecek anma töreni sonrasında Bostanlı Beşikçioğlu Camisi’nde kılınacak ikindi namazını takiben Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Nurhan Damcıoğlu'nun resmi Instagram hesabından yapılan açıklama ile sanatçının cenaze töreni programı sevenlerine duyuruldu.

Zeki Müren - Cem Karaca - Selda Bağcan - Nurhan DamcıoğluAyla Algan - Romalı Perihan - Kardaşlar

NURHAN DAMCIOĞLU'NUN ARDINDAN...

Sanat dünyasının ünlü isimleri Emel Sayın, Erol Evgin, Işıl Yücesoy, Suna Yıldızoğlu, Ayşegül Aldinç, Ömür Göksel, Armağan Çağlayan, Yekta Kopan, İzzet Çapa, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla Nurhan Damcıoğlu ile anılarını paylaşarak sanatçının fotoğraf ve videolarını paylaştılar.

EMEL SAYIN: Kanto müziğinin öncüsü, Sevgili Nurhan Damcıoğlu'na Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine sabırlar diliyorum.

'Bayan Bacak' Serpil Örümcer için yardım konseri düzenlendi 'Bayan Bacak' Serpil Örümcer için yardım konseri düzenlendi

SUNA YILDIZOĞLU: Tatlı ve yetenekli, enerji dolu bir kadın, bir ekoldu. Sevgili Nurhan Damcıoğlu hep kalbimde yaşayacak. Huzur içinde yatsın...Allah rahmet eylesin.

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN: Ahhhhh badem şekerim …. Yattığınız yer nur olsun Nurhan Hanım….

İZZET ÇAPA: Efsaneydi Nurhan Damcıoğlu… Sahnelerin gelmiş geçmiş en büyük efsanelerinden biriydi… Gazinoları, ekranların vaz geçilmez ismiydi… Kantolarıyla, sesiyle, şovlarıyla unutulmaz bir yeri vardı hepimizin hafızalarında… Öğrendim ki kaybetmişiz… Çok çok üzüldüm… Gençliğimizin bir muazzam ismi daha ayrıldı aramızdan… Kabri nur, mekanı cennet olsun… Sevenlerinin, Türkiye’nin başı sağ olsun…

YEKTA KOPAN: Nurhan Damcıoğlu bir tiyatrocuydu. Ama elbette onu kantolarla anıyoruz. Çünkü o kantolarla, unutulmaya yüz tutmuş bir sahne sanatını yeniden canlandırmıştı. Deli dolu, eğlenceli ve çalışkan bir sanatçıya veda ettik.

AYŞEGÜL ALDİNÇ: Ne güzel, ne tatlı kadındın. Huzur içinde uyu. Ruhun şâd olsun…

IŞIL YÜCESOY: Ülkemizde kanto kraliçesi olarak tanınırdı Nurhan Damcıoğlu. Oysa tiyatrocuydu. sinema yaptı şarkı söyledi. Gerçek sanatçılarımızdan birini daha kaybettik ne yazık ki . Allah rahmet eylesin.

ÖMÜR GÖKSEL: Ne çok anımız, ne çok beraberliğimiz vardı seninle Nurhan’cığım, Harbiye Kervansarayda 3 yıl, Sarıyer Urcan'da 2 yıl, aralıksız her gece sahne alışlarımız, Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde turnelerde 15 gün her gece beraberdik, hayat doluydun. Kantolar sensiz öksüz, nurlarda uyu sevgili kardeşim.

OLCAY ÜNAL SERT: Çocukluğumun bir efsanesi daha bu yalan dünyadan göçmüş... Ne çok severdim Nurhan Damcıoğlu'nu. Gerek sahnede, gerek televizyonda nerede izlerseniz izleyin etrafına neşe saçardı. Efsaneyi küçükken Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nun sahnesinde izlemiştim. Sonrasında Show Tv'nin Bayram Özel Programı çekimlerinde tanışmış, fotoğraflarını çekerek röportaj yapmıştık. Gerçek sanatçılar hiçbir zaman unutulmazlar. Eserleriyle daima anılırlar. Çok yönlü bir sanatçıydı Nurhan Damcıoğlu, tiyatro ve sinema oyunculuğunun yanı sıra kendisini unutulmaz kılan kantoların duayeniydi. Damcıoğlu'ndan başka güzel kanto söyleyene rastlamadım. 1987 yılında Suna Pekuysal ve Zihni Göktay'ın Fatih Şehir Tiyatrosu'nda sahneledikleri Lüküs Hayat Opereti'nde kantoya benzer şarkılar da vardı. Suna Pekuysal da ayrı bir efsaneydi. Sahnede bir devdi. Onunla da TRT de tanışmış röportajlar yapmıştık. Onlar her daim kalbimizde yaşıyorlar. Nurhan Damcıoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabırlar dilerim. Mekânı cennet olsun. Sanat dünyası kendi alanında bir numara olan büyük bir efsanesini kaybetti... Yıldızlar yoldaşı olsun.

EROL EVGİN: Çok değerli sanatçı dostum Nurhan Damcıoğlu’nu kaybettik. Sevgili Nurhan, tiyatro ve sinemanın yanı sıra tuluat tiyatrosunun kantolarını modernize ederek büyük bir ün ve başarı kazanmıştı. Birlikte birçok sahneyi paylaşmış, bir de Avrupa turnesi yapmıştık. TRT’de yayınlanan Erol Evgin Show isimli programıma konuk olmuş, 1000 volt sahne enerjisiyle kantonlarını seslendirmişti. Mekanı cennet olsun, ışıklar içinde uyusun…

Editör: TE Bilisim