Dünyanın en yaygın üçüncü TV kanalı olan Fashion TV, dünyanın en prestijli modellik yarışması ile ilk kez Türkiye’de. Miss And Mr Fashion TV Türkiye’ye yarışması finali 24 Haziran günü Rocks Hotel ana sponsorluğunda Bodrum Billonaire’de yapılacak. 
Fashion TV Türkiye temsilcisi Enis Onat başkanlığında, sanat danışmanlığı ve koreografisini Atilla Kaplakarslan’ın organizasyonunu ise Vizyon Production’un yapacağı Miss And Mr Fashion TV Türkiye modellik yarışması için geri sayım başladı. İstanbul ve İzmir’de yapılan titiz seçmelerden sonra belli olan adaylar 17 -24 Haziran arasında Bodrum Gölköy’de Pitahaya Hotel’de kampa girdiler. Yarışmanın finali gecesi ise Bodrum Billonaire’de yapılacak. 
Kamp başladı…
Yarışmanın finalistleri olan kız erkek yarışmacılar Bodrum’da Gölköy Pitahaya Hotel’de kampa girdiler. Kampın ilk gününde düzenlenen basın toplantısında objektiflerin karşısına çıkan güzeller havuzda poz verdiler. Finalistlerin oldukça heyecanlı göründüğü basın toplantısında poz veren güzeller kendi hikayeleri ile dikkat çektiler. Bu arada ünlü sinema oyuncusu Salih Güney’de yarışmacılara Bodrum’da katıldıkları aktivitelerde ev sahipliği yaptı.
İran’a dönemem artık…
13 yaşından beri Türkiye’de yaşadığını belirten İran vatandaşı 21 yaşındaki Maryam Mahmudi yarışmaya sosyal medya üzerinden haberdar olduğunu ve katıldığını belirtti. Türkiye’de üniversiteye hazırlandığını belirten Mahmudi “Ben İran vatandaşıyım okul için Türkiye’de oturma iznim var. Bu yarışmaya katılmayı çok istedim. Ama artık rejimden dolayı İran’a dönemem. Daha önce bu tür yarışmalara katılanlara, başka ülkelerde oyunculuk yapanlara bile ceza verdiler. Ben burada kalıp Türk vatandaşı olacağım” dedi.
2006 yılından beri bütün dünyada geniş bir katılım ile yapılan ve bu yıl 9.kez yapılacak “Miss And Mr Fashion TV”nin dünya finaline gidecek bay ve bayan Türkiye finalistlerinin seçileceği yarışmaya Türkiye ilk kez katılıyor. 202 ülkede yayın yapan Fashion TV dünyanın en yaygın izlenen üçüncü TV kaünalı özelliğine sahip. Bodrum’daki yarışmanın finali de yine 202 ülkede Fashion TV’den ülkemizde de Fashion TV ile birlikte Number One TV’den ve Kıbrıs Genç TV’den yayınlanacak. Türkiye ve Bodrum’un geniş bir kitleye tanıtım yapma imkanı da bulacağı yarışmada birinci olan baya model Eylül ayında Kıbrıs Rocks Hotel’de yapılacak dünya finalinde Türkiye’yi temsil edecek. Birinciliği alan erkek model ise Panama’da düzenlenecek Mr.Tourism Of The World’de Türkiye’yi temsil edecek. 
Adayların hepsi kazanacak!
Fashion TV Türkiye temsilcisi Enis Onat ve yarışmanın sanat danışmanı ve koreografı Atilla kaplakarslan birlikte yaptıkları açıklamada “Yarışmaya katılacak olan tüm adaylar aslında kazanıyor. Çünkü Fashion TV Türkiye olarak başarılı yapımcı ve Mint Yapım’ın sahibi  Birol Güven ile anlaşma yapıldı. Kendisi de finalde jüri üyesi olacak ve Mint Akademi de bütün adaylara çeşitli burslar verilecek ve oyunculuk, sunuculuk gibi eğitimler alacaklar. Birol Güven’in dizilerinde rol alma imkanı sağlanacak” dediler. Adaylar dünya podyumları, yerli diziler, sunuculuk, vj’lik dj’lik, haber spikerliği gibi önemli işlerde kariyer sahibi olma fırsatı yakalayacakları belirtildi.
Ünlüleri keşfeden adam iş başında…
Kariyerinde Gülben Ergen, Petek Dinçöz, Demet Akalın, Gizem Özdilli gibi ünlü isimleri keşfetmiş Atilla Kaplakarslan bu yarışmanın en önemli  ismi olacak. Yeni yeteneklerin keşfini yapacak olan ünlü isim “Bu yarışmada aslında kaybeden yok. Kamp süresince ve final gecesinde jüri önünde kendini gösteren adaylar hayal edemeyecekleri kapıların önlerinde açıldığını görecekler” dedi.  

Editör: TE Bilisim