Son dakika - Duayen modacı Fevziye Çamer vefat etti. Acı haberi gazeteci Burhan Akdağ sosyal medya hesabından duyurdu.

Fevziye Çamer, Bülent Ersoy, Hülya Avşar, Emel Sayın gibi pek çok ünlü isme kıyafet tasarlayan, Türkiye'de kişiye özel kostümün öncülerindendi.

Fevziye Çamer gelinlik tasarımları ile her zaman büyük ilgi gördü.

Fevziye ÇAMER kimdir?

Fevziye ÇAMER Türkiye'de Haute Couture moda akımının ilk temsilcilerindendir. Yaklaşık 50 yıldır hizmet verdiği moda sektöründe sayısız başarı ve ödül kazanmıştır. Dikişte yarattığı harikalar kısa sürede tüm ilgileri üzerine çekmiştir. Bu titizliğin geri dönüşü ise gerek cemiyet, gerekse de sanat camiasından ünlü isimlerin özel gecelerinde Fevziye ÇAMER'i tercih etmesine sebep olmuştur. Bülent ERSOY, Hülya AVŞAR, Sibel CAN, Emel SAYIN gibi ünlü isimler de Fevziye ÇAMER'in tasarımlarını tercih eden ünlülerden bazılarıdır. Düzenlediği defilelerin yanında Best Model of The World yarışması için de koleksiyonlar hazırlamıştır.

Fevziye İNALP ile birlikte geçmişten gelen moda değerlerini global trendlerle koleksiyona uygulayarak yeni bir heyecan ve yeni bir soluk katmıştır. Koleksiyonları sadece yurt içinde değil; yurt dışında da büyük ilgi görmüştür. Dijital moda dünyasına da kayıtsız kalmayarak sektöre büyük katkılarda bulunmuştur.

Editör: TE Bilisim