Modanın kalbini İstanbul’da attıran Fashion Week Istanbul, başarılı tasarımcıların eşsiz moda şovları ile üçüncü gününde de izleyenleri büyülemeyi sürdürdü. www.fashionweek.istanbul adresi üzerinden dijital olarak yayınlanan koleksiyonlar, tasarımların yanı sıra kısa filmleri ile de büyük beğeni topluyor.

Fashion Week Istanbul’un üçüncü gününün açılışı, moda tasarımı mezunları genç tasarımcıların katıldığı Karma by İMA defilesi ile gerçekleşti. Defile kapsamında Engin Ekinci “Chained” isimli koleksiyonuyla kişisel sınırları ve değişim karşısındaki duruşu simgeleyen psikolojik bir metaforu gözler önüne serdi. Genç tasarımcı Ezgi Karayel ise daha kirli, daha bozuk ve daha fazla diyerek kendi eksikliklerini aradığı “a piece of Work” adlı koleksiyonuyla karşımıza çıktı.

Karma by İMA’nın son tasarımcısı Mehmet Demir de, hayat yolculuğunun ve farkındalığının ilhamı ile ortaya çıkardığı “Awakeing” koleksiyonuyla podyumdaki yerini aldı.

Mert Erkan, "Cadılar Meclisi" adını verdiği koleksiyonunda Amerikan Korku Hikâyeleri dizisindeki Cadılar Meclisi bölümünden ilham aldığını ifade ederken, kısa filmde yaratılan mistik atmosfer herkesi büyüledi. FWI kapsamında vegan ve yıkanabilir parçalardan oluşan "Self Discipline" adını verdiği koleksiyonunu tanıtan Murat Aytulum, çekimlerini Pamukkale travertenlerinde gerçekleştirdiği filmiyle de beğeni topladı. Filmin müzik direktörlüğünü Gökhan Kırdar üstlendi.

Cihan Nacar tasarımı.

Rönesans döneminden ilhamla hazırladığı "Divine" koleksiyonunu tanıtan Cihan Nacar ise; Şevval Şahin, Buse İskenderoğlu ve Kayra Turkoviç gibi ünlü modellerin yer aldığı filminin çekimlerini tarihi bir hamamda gerçekleştirdi.

Yakup Biçer "Hero Look"

Y Plus by Yakup Biçer, "Ebruli" adını verdiği koleksiyonunda pandemi döneminde ilgilendiği ebru sanatından ilham aldı. Koleksiyon filminde Tiraje Başaran, Gonca Vuslateri, Gökhan Mumcu, fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede gibi ünlü isimlerin yanında 23 yerli ve yabancı model yer aldı. Tasarımcı Özlem Süer, "zamansız ve belki tüm zamanların güzel enerjisiyle masalsı bir algoritmanın eseri" şeklinde tanımladığı “Gök Kubbe//Firmament” koleksiyonunda formlardaki yenilikçi denemeleriyle dikkat çekti.

"#inandoutofthecocoon" adlı koleksiyonunda herkesin içinde barındırdığı ikili kişiliklerden ve farklı kutupları barındırabilen yaşam tarzlarından ilham alan Mehtap Elaidi, şovunda pandemi sebebiyle herkes için değişen ev (koza) ve dışarısı kavramlarını fiziksel ve metaforik açıdan mercek altına aldı.

Günün son şovuna ev sahipliği yapan Özgür Masur ise, içinde bulunduğumuz dönemin ince detaylarla somutlaştırılmış, cesur ve sanatsal bir anlatımı olarak nitelendirdiği koleksiyonunda yalnızlaşmış bir toplumun kalabalığa özlemini, kendini özelleştirme ve ayrıştırma çabasını renklerin sesiyle anlattı.

Editör: TE Bilisim