Bu koleksiyonunda “doğanın insanoğlu tarafından katledilmesi” temasını işleyen Nihan Buruk tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Nihan Buruk, hem koleksiyonu hem de koreografisi ile Türkiye’de daha önce yapılmamış bir ilke imza attı ve REDD’in canlı performansı eşliğinde tasarımlarını podyuma taşıdı.

REDD’in özel bir proje olarak ele aldığı defile hem izleyiciler hem de basın mensupları tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. ‘Bir Şövalye Var İçimde’ ve ‘Yavaş Yavaş’ şarkılarını defile için canlı performansla söyleyen REDD ekibinin sahneye çıkışıyla da ayrıca ilgi uyandırdı.

Nihan Buruk, tamamen doğal malzemelerden üretilen koleksiyon parçalarında doğayı katlettiğine inanan insanın aslında kendini yok ettiğini anlatan tasarımlarıyla konuklarına doğanın her şeyden daha üstün olduğu mesajını verdi.

Podyumdaki şovu ile koleksiyonunda anlattığı mesajı ‘görsel ve işitsel’ olarak izleyicilerine yaşatan Nihan Buruk, yine farklılıklarıyla tüm Türkiye ve Türk modacıların arasında adını öne çıkmayı başardı.

İstanbul Fashion Week 2012 kapsamında yapılan Nihan Buruk defilesi, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB)’in organizasyonunda, Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğiyle düzenlendi.

Ünlü koreograf Uğurkan Erez ve Nihan Buruk finalde birlikte podyuma çıktı

Editör: TE Bilisim