Özge Ulusoy ve Gökay Kalaycıoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı, Tuğçe Altun Kirişçi ve Emre Kirişçi’nin organizatörlüğünde Pearly Agency’nin düzenlediği Altın İnci Ödülleri Bostancı Dedeman Otel’de sahiplerini buldu.

Gecede 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' alan Gülden Karaböcek "Kırılsın Ellerim' adlı şarkıyı seslendirdi.

"IŞIN KARACA'NIN YORUMUNU BEĞENİYORUM"

'Dilek Taşı', 'Sürünüyorum', 'Kırılsın Ellerim'i gibi unutulmaz besteleriyle hafızalara kazanan Gülden Karaböcek İstanbul Bostancı da katıldığı törende Onur Ödülü'nü aldı. Bugüne kadar bestelerini Ferdi Özbeğen, Muazzez Ersoy, Harika Avcı, Hande Yener, Işın Karaca, Şebnem Ferah, Of Aman Nalan, Safiye Soyman, Şevval Sam, Tuğçe Kandemir gibi çok sayıda sanatçı albümlerinde yeniden okudu. Ajda Pekkan, Bülent Ersoy, Sibel Can, Ayta Sözeri dahil bir çok sanatçı Dilek Taşı, Sürünüyorum ve Kırılsın Ellerim'i repertuvarına alarak sahnede seslendirdi. Bir soru üzerine Gülden Karaböcek, şarkılarını seslinderen sanatçılar içerisinde en çok Işın Karaca'nın yorumunu beğendiğini söyledi. 

Tören sonrası Gülden Karaböcek şu açıklamayı yaptı:
“50 yıldır bu camiadayım. 14 yaşından beri müzikle uğraşıyorum. Ben ileride hayatımın filme çekilmesini kesinlikle istemiyorum, benim özel hayatım bana ait. Seyredilmesini istemem. Ben hayatımı şarkılara bile konu etmedim. Şarkılarımı sesini bildiğim sanatçılara veriyorum. Şarkılarımı söyleyenler içinde en çok Işın Karaca’yı beğendim. Dilek Taşı’nı çok güzel okumuş. Yeni bestelerim var, ben çok beğendim inanıyorum halkımız da beğenecek.”
Gülden Karaböcek'e 'Hüzün Kraliçesi' lakabını gazete ve dergilerde ki yazılarıyla ünlü gazeteci Olcay Ünal Sert takmıştı. Ardından Naim Dilmener, Murathan Mungan gibi ünlü isimlerde yazılarında bu şekilde Karaböcek'ten bahsettiler. 80'li yıllarda şarkılarıyla adından söz ettiren 'Acıların Kadını' Bergen ve Müslüm Gürses'in hayatının Beyezparde'ye aktarılması, gözleri Gülden Karaböcek'e çevrildi. 
Gazeteci Olcay Ünal Sert & Gülden Karaböcek

.

Sanatçı Gülden Karaböcek, Olcay Ünal Sert'e verdiği röportajda Bergen ile tanıştıklarını belirterek daha önce bir araya geldiklerini açıklamıştı. Selçuk Ural'ın; "Yüzüne kezzap atılmasaydı Bergen'in adı geçmezdi" sözlerinin ardından Cem Karaca, Barış Manço ve Tanju Okan'ın sinema filminin çekilmemesine tepki göstererek, "Türkiye de bu işler skandallarla yürüyor. Bende burada (Akmerkez) külotla dolaşsam yarın her yerde gündem olur, filmimi çekerler" demişti. Gülden Karaböcek biyografi filmleri modasının sürdüğü şu günlerde "Kesinlikle hayatımın filme çekilmesini istemem" diyerek kapıyı kapattı. Yıllar önce Erol Büyükburç "En çok bana soracaksınız, ben saksı değilim!" sözleriyle gündem yaratmayı başarmıştı. 

Editör: TE Bilisim